Lielveikalos piedāvātie mango parasti ir cieti. Lai tos pēc iespējas ilgāk uzglabātu un vieglāk transportētu, novāc negatavus augļus. Ko iesākt ar cieto avokado vai mango? Kā tos nogatavināt?
Biologi atzīst, ka nenogatavojušies vai speciālās kamerās gatavināti augļi ir mazāk vērtīgi, jo nevar sacensties ar saules gaismas un dzīvās dabas procesiem. Diemžēl mūsu platuma grādos jāsamierinās, ka augļi, jo īpaši ziemā, ir bez smaržas un ar vāji izteiktu garšu.
Tie, kuri dienvidu augļus baudījuši ceļojumos uzreiz no koka vai vietējos tirdziņos, stāsta, ka var noreibt no garšu un smaržu buķetes. Mēs tev piedāvājam uzzināt, kā tad šos augļus nogatavināt dabiskā ceļā!
Lasi vēl: Dievišķais auglis – mango; ne tikai pasakaini gards, bet arī dziedniecisks!
Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu, kā nogatavināt mango un avokado!